Nederlandse bedrijfjes die bejaarden oplichten tijdens busuitstappen, zoeken nu ook slachtoffers in ons land. De busreizen draaien steeds uit op agressieve verkoopsessies van peperdure maar waardeloze gezondheidsproducten.

Ook in Geel zijn de seniorenoplichters actief. Heb je een uitnodigingsbrief gekregen voor een dagtocht naar een natuurgebied in Nederland? Ga er niet op in en verwittig de politie.

In het concrete voorbeeld dat wij gekregen hebben gaat het over een uitnodiging van een groepsuitstap op 23 mei vanuit Geel naar een Nederlands natuurgebied Biesbosch. In de tot een Geelse senior gerichte uitnodiging vanwege het bedrijf Welkom-Home – dat alleen een postbus opgeeft, geen adres of telefoonnummer – worden geschenken en traktaties ter waarde van honderden euro’s beloofd.

Zulke uitstappen zijn in Nederland al een paar jaar schering en inslag. Ze draaien altijd uit op intimiderende en agressieve verkoopsessies van producten als matrassen, pillen en voedingssupplementen, die per persoon tot 1.500 euro kosten. In Nederland zouden duizenden bejaarden op deze manier voor honderd miljoen euro armer zijn gemaakt in één jaar.